De Bantuin: gemeenschapshuis en multifunctionele accomodatie
U bent hier: Home

De Bantuin: gemeenschapshuis en multifunctionele accomodatie

Gemeenschapshuis 'De Bantuin' is gelegen in buurtgemeenschap 't Ven in Venlo. De Bantuin vormt de thuisbasis voor jong en oud aangaande sociale, culturele, recreatieve en sportieve activiteiten, cursussen en workshops. Het is een multifunctionele accommodatie en kan op vele manieren aangepast worden aan de wensen van de gebruikers. Er zijn allerlei voorzieningen die voor een voorstelling, een lezing, een cursus of training belangrijk zijn. 

Stichting de Bantuin stelt het wijkcentrum beschikbaar aan verenigingen, clubs en andere initiatieven uit ‘t Ven, maar ook aan gebruikers van buiten ‘t Ven en aan dienstverlenende instellingen met een maatschappelijk belang.

Nieuws

Sport en beweegactiviteiten voor 50-plussers

Iedere dinsdagochtend bij de Bantuin, van 9.30 tot 10.30 uur. Er is nog ruimte voor nieuwe aanmeldingen!

sport en beweegactiviteiten voor 50-plussers

 

13 januari - Lezing LGOG

In de lezing De twee Wereldoorlogen en de spoorwegen in Noord en Midden-Limburg die Vincent Frerics geeft op maandag 13 januari 2020 zal hij ingaan op de geschiedenis van de spoorwegen in Noord en Midden-Limburg gedurende de beide Wereldoorlogen.

De spoorlijnen die worden behandeld zijn de drie oost-west verbindingen Boxtel – Gennep – Wesel, Eindhoven – Venlo – Mönchengladbach/Wesel en Anwerpen – Roermond – Mönchengladbach (de IJzeren Rijn) en de noord-zuid verbinding Nijmegen – Venlo – Roermond.

<MEER INFORMATIE >

12 januari - Nieuwjaarsborrel

Om het nieuwe jaar op een gezellige manier in te luiden is er op 12 januari van 14.00 uur tot 18.00 uur een 't Ven-brede nieuwjaarsborrel.

Alle bewoners van 't Ven en de leden van de Vense clubs, buurtverenigingen en bedrijven zijn hierbij van harte welkom. Opgeven hoeft niet. Loop gewoon even binnen voor een goed gesprek met je buren, vrienden en kennissen onder het genot van een drankje en een versnapering.

Kinderen zijn ook van harte welkom en kunnen met de spellenbox aan de gang.

Chris de Haan,

Voorzitter de Bantuin

9 december - Lezing LGOG

Op maandag 9 december 2019 zal drs. Gerrit P. van der Vorst voor Kring Venlo een lezing geven over de SS'er Piet Kooijmans. Deze nationaal-socialist was de drijvende kracht achter andere beruchte SS’ers en oorlogsmisdadigers zoals ‘de schrik van Venlo’ (Johan Berendsen) en ‘de schrik van Velzen’ (Piet Spannenburg), beiden ook ex-Venlonaren.Lees verder >
11 december - Jeugd Activiteiten 't Ven filmmiddag

Jeugd Actitiveiten 't Ven filmmiddag

Heej Jij daar!

Zit je in groep 3 tot en met groep 6?
Dan kom jij toch ook naar de Filmmiddag in de Bantuin op woensdag 11 december van 13.30-15.15 uur!
Entree is 2 euro en je krijgt in de pauze ranja van het JAV. Ook mag je nog 1 euro meenemen om bij de bar iets lekkers te kopen!
(Kinderen mogen niet alleen naar huis, ophalers graag 10 minuten voor het eind van de film aanwezig zijn)

Kijken we samen naar Hoe tem je een draak 3Lees verder >
In Memoriam

Mede oprichter en initiatiefnemer voorloper De Bantuin overleden

Maandagavond is na een ziekbed van enkele maanden Han Thijssen, een van de meest prominente inwoners van ‘t Ven overleden. Zij was onder andere mede-oprichter en initiatiefnemer van gemeenschapshuis De Groethof (later opgegaan in De Bantuin), toneelvereniging Silhouet en het bloeiende kindervakantiewerk in ’t Ven. Verder was zij als vrijwilliger jarenlang betrokken bij tennisvereniging De Kaetelberg , carnavalsvereniging De Moeraskwaakers en het koor Forever Young. In 2005 werd Han benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Van de Groethof was Han bestuurslid van 1984 tot aan de verhuizing naar De Bantuin in 2007. In dat kader nam zij veel beheerstaken op zich. Han werd 78 jaar. Vrijdag 23 november wordt afscheid van haar genomen waarna zaterdag de begrafenis plaats vindt in besloten kring. Wij gedenken haar.Lees verder >

Verhuur

Wijkcentrum de Bantuin kan worden gehuurd door allerlei gebruikers, met inachtneming van de paracommerciële richtlijnen.
Via een afspraak met de beheerder, mw G. de Bijl, kunnen de mogelijkheden en de verhuur besproken worden.

> Bekijk de mogelijkheden...

> Neem contact op...

Goed bereikbaar; gratis parkeren

De Bantuin is gemakkelijk bereikbaar vanuit de omliggende snelwegen. Bovendien is er voor het complex een grote openbare gratis parkeerplaats.