De Bantuin: gemeenschapshuis en multifunctionele accomodatie
U bent hier: Home

De Bantuin: gemeenschapshuis en multifunctionele accomodatie

Gemeenschapshuis 'De Bantuin' is gelegen in buurtgemeenschap 't Ven in Venlo. De Bantuin vormt de thuisbasis voor jong en oud aangaande sociale, culturele, recreatieve en sportieve activiteiten, cursussen en workshops. Het is een multifunctionele accommodatie en kan op vele manieren aangepast worden aan de wensen van de gebruikers. Er zijn allerlei voorzieningen die voor een voorstelling, een lezing, een cursus of training belangrijk zijn. 

Stichting de Bantuin stelt het wijkcentrum beschikbaar aan verenigingen, clubs en andere initiatieven uit ‘t Ven, maar ook aan gebruikers van buiten ‘t Ven en aan dienstverlenende instellingen met een maatschappelijk belang.

Nieuws

Hoera! De Bantuin gaat weer open!

Gemeenschapshuis de Bantuin, het nieuwe normaal

Per 1 juni 2020 gaat de Bantuin weer starten met een aantal activiteiten. Huurders en clubs die het verantwoord vinden om, met strikte naleving van de regels, weer te starten kunnen contact opnemen met beheerder Gertie de Bijl (06-52122359). Zij zorgt er dan voor dat iedereen weet wat er kan en wat niet. De Bantuin beschikt over grote zalen, dus ook nieuwe gebruikers (geen sport, geen koor, sorry) kunnen met de anderhalve meterregel toch aan de gang in deze moderne en duurzame accommodatie.

De volgende regels zijn van kracht:

  • In het hele gebouw geldt de 1,5 meterregel. Je mag tafels en stoelen niet verplaatsen. In de foyer geldt het maximum van twee personen per tafel
  • Bij binnenkomst dient een triage plaats te vinden door de organisatoren. Geen toegang voor mensen met klachten. Huurders en organisatoren maken vooraf lijsten van deelnemers. Nooit meer dan 30 personen per zaal, met inachtneming van de 1,5 meterregel
  •  Gasten dienen bij binnenkomst de handen te wassen in de toiletten bij de ingang of in de foyer met handspray. Schenkkannen mogen door slechts 1 persoon gebruikt worden. Zij die zich daar prettiger bij voelen kunnen een zelf meegebracht mondkapje dragen.
  • Catering kan alleen worden verzorgd in de vorm van verpakte lunches en dergelijke
    Met pictogrammen worden de looproutes en regels verduidelijkt

Eigen verantwoordelijkheid van alle gebruikers blijft natuurlijk het belangrijkst voor een veilige, gezonde Bantuin. Hier geldt: uit de weg gaan voor iemand misstaat niemand.

Vooralsnog gaan de volgende activiteiten door:

  • Open inloop op dinsdagochtend
  • Aetpunt op 10 juni en 8 juli in de grote zaal
  • Kinderpret met de spellenbox op maandagochtend 15 juni, 22 juni, 29 juni en 6 juli van 10.00 tot 12.00 uur, met schoonmaak achteraf.Graag interesse vooraf melden bij c.dehaan@home.nl
  • Diverse cursussen, vergaderingen en educatieve activiteiten.

Veel kan ook niet doorgaan, helaas. Denk aan de schoolgym van bs het Sterrenpad, dansgroepen, ouderengym, de bierproeverij en diverse koorrepetities. Financieel is het voor de Bantuin dan ook erop of eronder. Toch zien wij de toekomst met vertrouwen tegemoet en hopen na de zomervakantie weer op volle sterkte te kunnen draaien, vooral als er een coronavaccin wordt gevonden. Wat per 1 juli en later weer kan worden opgepakt laten wij weten via www.debantuin.nl.

Chris de Haan

Voorzitter Bantuinbestuur

Verhuur

Wijkcentrum de Bantuin kan worden gehuurd door allerlei gebruikers, met inachtneming van de paracommerciële richtlijnen.
Via een afspraak met de beheerder, mw G. de Bijl, kunnen de mogelijkheden en de verhuur besproken worden.

> Bekijk de mogelijkheden...

> Neem contact op...

Goed bereikbaar; gratis parkeren

De Bantuin is gemakkelijk bereikbaar vanuit de omliggende snelwegen. Bovendien is er voor het complex een grote openbare gratis parkeerplaats.