Stichting gemeenschapshuis De Bantuin - Nieuws: 19 februari - Lezing LGOG
U bent hier: Home > Nieuws

Nieuws

19 februari - Lezing LGOG

Op maandag 19 februari organiseert Kring Venlo de lezing “Bouwhistorische ontwikkelingen in Venlo e.o.” door Herman van Megen.

19 februari 2024 - lezing LGOGWie door de Venlose binnenstad of door de straten in de omliggende dorpen wandelt, die loopt langs historische of moderne gebouwen. Elk gebouw heeft zo z’n eigen karakter en ontstaansgeschiedenis. Een pand kan modern ogen, maar achter een gevel kan onzichtbaar een veel oudere bebouwing bestaan.

Achter oude bouwsporen in de zijgevels kan de hele biografie van het pand schuilgaan. Tijdens een virtuele bouwhistorische wandeling langs diverse panden in de stad en in de stadsdelen zal onze gastspreker Herman van Megen u wijzen op de verschillende bouwstijlen en typische bouwkenmerken en u kennis laten maken met enkele toonaangevende architecten die hun sporen hebben nagelaten in Venlo en omgeving. Heeft u zich misschien wel eens afgevraagd hoe oud het huis is waarin u woont of bent u nieuwsgierig naar de bouwhistorie of de bewoningsgeschiedenis ervan?

Onze gastspreker zal u bij deze speurtocht op weg helpen en tijdens de voordracht handige tips meegeven hoe zo’n onderzoek op te pakken.

Herman van Megen is werkzaam bij het Gemeentearchief Venlo. In zijn vrije tijd is hij dorpsgids in Baarlo en aldaar verbonden aan de plaatselijke VVV. Tevens secretaris van het erfgoedplatform PeelenMaasNet.

Tijd: 20:00 uur

De lezing is ook toegankelijk voor niet leden.
Niet-leden betalen € 7,00

Zie ook de website van LGOG voor meer informatie.

 

Nieuwsarchief:

2024

juli

juni

mei

april

februari

januari

2023

december

november

oktober

augustus

mei

april

maart

februari

januari

2022

december

november

oktober

september

juli

juni

april

maart

februari

2021

december

november

oktober

september

juni

2020

december

november

september

maart

februari

januari

2019

december

november