Stichting gemeenschapshuis De Bantuin - Nieuws
U bent hier: Home > Nieuws

Nieuws

8 juli - Lezing LGOG

Op maandag 8 juli organiseert LGOG Kring Venlo een lezing door Hilde Schiphouwer: “Vrijheid volgens Shinkichi Tajiri, een Baarlose kunstenaar”.

Shinkichi Tajiri (1923-2009) was een beeldhouwer van Japans-Amerikaanse origine en woonde een groot deel van zijn leven in Baarlo op kasteel Scheres. Hoe verzeilde deze nakomeling van een zoon van een Chinese keizer via Japan, Verenigde Staten, Parijs en Amsterdam in het Limburgse Baarlo?

De kunst van Tajiri staat wereldwijd opgesteld, van Los Angeles tot Tokyo en in toonaangevende musea als Tate Modern in Londen. Ook zijn beelden te vinden in de openbare ruimte. Recentelijk waren er twee grote exposities te zien in het Bonnefantenmuseum in Maastricht en museum Van Bommel van Dam in Venlo.

Hilde Schiphouwer is historica-journalist en secretaris van Stichting Kunst en Cultuur Baarlo/Comité Tajiri 100 jaar. De stichting organiseert in herinnering aan Shinkichi Tajiri en in overleg met zijn familie een jubileumjaar met tal van activiteiten voor inwoners en verenigingen in Baarlo. Daarnaast is Hilde actief bij het digitale geheugen van Peel en Maas, PeelenMaasNet en een aantal verenigingen in de gemeente Peel en Maas.

Aanmelden voor deze lezing is niet nodig.
De lezing is ook toegankelijk voor niet leden. Niet-leden betalen € 7,00.
Tijd: 20:00 uur

Zie ook de website van LGOG voor meer informatie.

Nieuwsarchief:

2024

juli

juni

mei

april

februari

januari

2023

december

november

oktober

augustus

mei

april

maart

februari

januari

2022

december

november

oktober

september

juli

juni

april

maart

februari

2021

december

november

oktober

september

juni

2020

december

november

september

maart

februari

januari

2019

december

november