Huis van de Wijk
 

NIEUWSBRIEF SEPTEMBER 2018

Met de Nieuwsbrief willen wij U regelmatig op de hoogte houden over de activiteiten en mogelijkheden tot informatie en advies binnen onze gemeenschap ’t Ven.  Heeft u een berichtje of wilt u wat vermelden in de volgende Nieuwsbrief van december, dan kunt u dit vr 26 november 2018 via bovenstaand e-mail adres doorgeven. Zie ook de website van ons Gemeenschapshuis: www.debantuin.nl

OPEN INLOOP

In “De Bantuin” zijn buurtbewoners, vrijwilligers, verenigingen en professionals uit ’t Ven welkom voor een gezellig praatje of informatie in het algemeen. Elke dinsdag ochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur , Pastoor Kierkelsplein 20. De koffie staat klaar!!!! Er is reeds een vaste groep van ongeveer 25 dames en heren, die iedere dinsdagmorgen onder het genot van een kopje koffie gezellig bij elkaar komt. U betaalt voor het eerste kopje koffie of thee  € 1,--. Daarna is de koffie of thee gratis.
 

NIEUWE WEBSITE VENLONOORDOOST

Beste bewoners van ’t Ven,

Onlangs is onze website Venlonoordoost opnieuw de lucht in gegaan, de oude site was niet meer van deze tijd en onhandig te onderhouden dus hebben wij er voor gekozen om een nieuwe op te zetten.

Deze is reeds een tijdje in de lucht maar we zijn nog niet in de gelegenheid geweest dit aan onze bewoners te melden.

De nieuwe website is te vinden onder: www.venlonoordoost.nl

Mochten er wensen zijn die u graag vermeld wit hebben of heeft u een dringende vraag over iets wat de wijk aangaat dan kunt u dit melden in het contactformulier op deze site. 

met vriendelijke groeten,

Ben Nijholt, webmaster

BADMINTON 

Wij doen met een aantal recreanten badminton op donderdag avond in de Witte Kerk.Er is een groep van 19.30 tot 21.00 uur en een groep van 21.00 tot 22.30 uur. Voor beide groepen zoeken we nog een aantal recreanten die het leuk vinden om mee te badmintonnen. De leeftijd van de groepen zit tussen de 40 en 75 jaar. Er zijn zowel dames als heren. Inlichtingen bij Louis Roodbeen, Gabrielstraat 9. Tel 3511617.

BUURTBUS

Alle bewoners van onze wijk kunnen gebruik maken van de Buurtbus. Het telefoonnummer van de buurtbus Venlo Noord is: 06 829 702 50.
Een folder met gegevens is verkrijgbaar in ons Gemeenschapshuis de Banuin op dinsdagmorgen tijdens de Open Inloop.

VRIJWILLIGER ALGEMENE COMPUTERKENNIS 

Voor een aantal van onze senioren in ‘t Ven zoeken wij een vrijwilliger met algemene computerkennis die, tegen een kleine vergoeding, deze mensen aan huis wegwijs kan maken op de PC of Laptop.

Opgave graag via: Hvdw.hetven@gmail.com 

INFORMATIE EN ADVIES

Voor informatie en advies kunt u terecht bij het Huis van de Wijk in de Witte Kerk, Agnes Huynstraat 3, in Venlo Noord.
Het I en A is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Telefonisch te bereiken op telnr. 3030620.
Zie ook de website: www.samenzijnwijvenlo.nl

PEUTER IN ZICHT! OUDERCURSUS OVER HET OPVOEDEN VAN PEUTERS.

Een kind hebben betekent dat je als ouder/opvoeder steeds meegroeit met je kind. Op 2- en 3- jarige leeftijd zetten kinderen een aantal grote stappen in hun persoonsontwikkeling en daarmee is de peuterleeftijd een belangrijke fase in de totale ontwikkeling van kinderen. Tijdens deze fase omvat het gezond ouderschap dat je voldoet aan de behoeften van een kind en daarbij aandacht hebt voor de zelfredzaamheid van een kind. Deze fase is voor ouders niet alleen boeiend om te zien, maar het kan soms ook lastig zijn. Voor veel ouders levert het opvoeden van kinderen dan ook vragen op. 
 
Wat doe je als je kind niet wil luisteren? Wat doe je als je kind een driftbui heeft? Wat doe je als je kind niet wil eten, drinken of slapen? Hoe ga je nu op een positieve manier om met deze situaties? 
 
Synthese biedt een interactieve Turkse cursus ‘Peuter in zicht’ aan voor moeders van peuters.  De cursus ‘Peuter in zicht’ is gericht op het vergroten van de opvoedingsvaardigheden van moeders van 2-3 jarigen. Tijdens de cursus ‘Peuter in zicht’ krijg je tevens advies en tips over de ontwikkeling en opvoeding van jouw peuter. Daarnaast ga je zelf aan de slag en kan je ervaringen delen met andere moeders. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2 uur. De thema’s zijn: steunen, stimuleren en sturen.  
 
De training zal plaatsvinden op woensdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Venray. 

Datums: 24 oktober, 7 november, 21 november, 5 december 2018. 
 
Meedoen kan alleen na aanmelding en deelname is gratis. 
 
Aanmelden kan via de trainers Songul Altuntaş-Tasdemir en Derya Bozok op s.tasdemir@synthese.nl of d.bozok@synthese.nl.  

WANDELEN

Iedere donderdagmorgen kan er gewandeld worden. Gestart wordt om 09.30 uur bij Gemeenschapshuis de Bantuin. Iedereen is welkom. Voor informatie kunt u contact opnemen met Marijke Baatz, telnr. 3516793

BOEKENUITLEEN IN DE BANTUIN

Wij hebben in de Bantuin een kleine bibliotheek met boeken, die u kunt lenen. Over een tijdje willen de leden van de boekenbeurs ons helpen de boeken te rangschikken in: Nederlandse Romans, Jeugdboeken, Ontspanningsliteratuur, Hobby enz. Wel boeken, geen tijdschriften.

Wij zijn om te beginnen op dinsdagmorgen tijdens de “Open Inloop” geopend.

GIPMANS PLANTEN KWAAKERRUN

Op 22 en 23 september zal ’t Ven weer volop in het teken staan van de Kwaakerrun. Op zaterdag kunnen 750 deelnemers een smaakvolle wandeling maken door onze mooie omgeving. En op zondag 23 september zal het wat sneller gaan, want dan verschijnen de hardlopers aan de start voor de 5 of 10 km of de diverse jeugdlopen, Zie ook onze site: www.kwaakerrun.nl

DATUMS OM TE ONTHOUDEN

11 t/m 14 oktober: Jubileumfeest vv. de Moeraskwaakers. Met o.a. Sponsoravond, seniorenmiddag, jeugdmiddag/avond, feestavond en receptie.

NAAMSWIJZIGING 

Vanaf het nieuwe schooljaar heeft onze school in t,Ven een andere naam gekregen. Wij praten niet meer over de Gemmaschool maar over “Het Sterrenpad”.

 
 
 
naar boven