Huis van de Wijk
 

NIEUWSBRIEF

Met de Nieuwsbrief willen wij U regelmatig op de hoogte houden over de activiteiten en mogelijkheden tot informatie en advies binnen onze gemeenschap ’t Ven.  Heeft u een berichtje of wilt u wat vermelden in de volgende Nieuwsbrief van juni, dan kunt u dit vůůr 26 mei 2018 via bovenstaand e-mail adres doorgeven. Zie ook de website van ons Gemeenschapshuis: www.debantuin.nl
balk

OPEN INLOOP

In “De Bantuin” zijn buurtbewoners, vrijwilligers, verenigingen en professionals uit ’t Ven welkom voor een gezellig praatje of informatie in het algemeen. Elke dinsdag ochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur , Pastoor Kierkelsplein 20. De koffie staat klaar!!!! Er is reeds een vaste groep van ongeveer 25 dames en heren, die iedere dinsdagmorgen onder het genot van een kopje koffie gezellig bij elkaar komt. U betaalt voor het eerste kopje koffie of thee  € 1,--. Daarna is de koffie of thee gratis.

Voor diegenen die graag actief bezig willen zijn: Elke 3e dinsdag van de maand wordt er geknutseld.
 balk

BOEKENUITLEEN IN DE BANTUIN

Wij hebben in de Bantuin een kleine bibliotheek met boeken, die u kunt lenen. Er is keuze uit Nederlandse Literatuur, Romans, Jeugdboeken, Hobby enz. U kunt de boeken zelf uitkiezen: dus maak er gebruik van, het kost u niets.
Wij zijn op de dinsdagmorgen tijdens de “Open Inloop” geopend.
balk

GEZELLIG SAMEN ONTBIJTEN?

Het was in 2017 een groot succes, dus wordt er op vrijdagmorgen 16 maart 2018 om negen uur bij De Bantuin weer een paasontbijt georganiseerd voor alle ouderen uit ’t Ven en omgeving. Ook de begeleiders van mensen die niet zelf kunnen komen zijn hierbij van harte uitgenodigd.

Het is wel belangrijk voor de organisatie bij De Bantuin dat u vůůr dinsdag 13 maart even laat weten of u komt en met hoeveel, zodat voor u gedekt kan worden. Dit ontbijt is een gezamenlijk initiatief van de KBO H. MichaŽl, Huis van de Wijk en Gemeenschapshuis De Bantuin. De kosten voor het ontbijt bedragen 5 euro per persoon

Bel dus even naar Truus Bartels (077-3510 421) of bel of stuur een sms naar Phil van de Laar (077-3513 220 of 06 5181 0514).
Natuurlijk mag u ook een e-mail sturen naar: phillaar@ziggo.nl

Wij hopen van harte u te mogen begroeten.  
balk

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD

Honderden mensen helpen met je luisterende oor

Sensoor Venlo (gevestigd in ’t Ven) is hard op zoek naar nieuwe luisterhelden voor het vrijwilligersteam. Een luisterend oor verzacht pijn,
geeft inzichten en kan zelfs levens redden. Een luisterend oor lijkt een schaars goed te worden. Steeds meer mensen komen hiervoor terecht bij de vrijwilligers van de anonieme hulplijn Sensoor. Aanmelden kan via www.sensoor.nl/vrijwilligerswerk

 balk

SENIORENDAG VENLOOP 

Op donderdag 22 maart 2018 worden de senioren weer in het zonnetje gezet tijdens Seniorendag 2018! In samenwerking met KBO Limburg staat er een tjokvol programma op de planning. Deze “beleefdag” voor senioren bevat een actief maar zeker ook een informatief karakter, maar bovenal zult u de hele middag vermaakt worden. Kortom een dag van gezellig samenzijn! Tevens ligt het entertainmentgehalte hoog deze dag in het Ewals Cargo Care paviljoen in het Julianapark in Venlo, want ieder jaar worden er zorgvuldig artiesten uitgenodigd om de senioren te komen vermaken onder leiding van Marianne Maessen-Scherjon. De Oldtimers zijn de laatste jaren vooral succesvol met het zingen van bekende melodieŽn waarbij de originele tekst is vervangen door eigen gemaakte nostalgische en humoristische Venlose tekst.

Programma
12.00 uur
12.30 uur
13.15 uur
14.00 uur
14.30 uur
15.15 uur
15.30 uur
16.30 uur
Inloop en ontvangst met koffie en vlaai
Welkomstwoord en optreden Oldtimers
Diverse workshops: Zumba Gold, cupcakes versieren, stabiliteitsoefeningen
Optreden Oldtimers
Diverse workshops: Zumba Gold, cupcakes versieren, stabiliteitsoefeningen
Prijsuitreiking mooiste cupcake
Slotoptreden Oldtimers
Einde programma en afsluiting seniorendag    

Aanmelden kan via het formulier op: www.venloop.nl/seniorendag
balk

DIACONIEPROJECT MICHAELPAROCHIE

In de Goede Week wordt er door de Contactpersonengroep weer een paasattentie gebracht bij de ouderen, eenzamen, zieken en gehandicapten in de parochie. Weet u iemand in uw omgeving die ook een attentie hard nodig heeft dan kunt u dit laten weten via email: h.michaelkerk@hetnet.nl of tel. 06-14506195.
balk

GEZELLIGE MIDDAG EN SAMEN ETEN BIJ DE HOEVE 

Op 25 april organiseert de KBO H. MichaŽl een gezellige middag voor alle ouderen uit ’t Ven bij De Hoeve. De middag wordt opgeluisterd door een zanggroep en afgesloten met een gezamenlijk diner. Alle ouderen zijn van harte welkom.

Meer info? Bel Truus Bartels (T: 077-3510 421) of Phil van de Laar (077-3513220).

balk

VERWENMIDDAG BIJ DE BANTUIN

Evenals vorig jaar organiseert de MichaŽlkerk samen met het Huis van de Wijk, KBO en Gemeenschapshuis De Bantuin een verwenmiddag voor (eenzame) ouderen en gehandicapten. De middag vindt plaats op woensdag 23 mei a.s. van 14.00-18.00 uur in De Bantuin. Het is een gezellig samenzijn met muziek en samen zingen en wordt afgesloten met een koffietafel.

Reserveer deze datum alvast in uw agenda. De uitnodigingen volgen eind maart/begin april.
balk

OM TE ONTHOUDEN

16 maart

22 maart

25 april

23 mei

23 t/m 25 juni
paasontbijt

Venloop Seniorendag

gezellige middag met aansluitend eten bij De Hoeve

verwenmiddag in De Bantuin van de parochie, de KBO, Huis van de Wijk en De Bantuin

Vense Kermis 
balk

 
 
 
naar boven