Huis van de Wijk
 

NIEUWSBRIEF JUNI 2019

Met de nieuwsbrief houden wij U regelmatig op de hoogte over de activiteiten en mogelijkheden in ’t Ven.
In de maanden juli en augustus verschijnt er geen nieuwsbrief in verband met de vakantieperiode.
Berichtjes voor de nieuwsbrief van september kunt u voor 19 augustus via bovenstaand e-mailadres doorgeven.

BANTUIN NIEUWS. 

De gebruikers van de Bantuin merken steeds meer van de grote beurt die het gebouw ondergaat. De foyer is geschilderd en de interieurbouwer is volop bezig met het timmerwerk en decoratie. Ook de apparatuur is sterk gemoderniseerd getuige de schermen en  nieuwe beamer. De komende tijd wordt overlegd met de buurt hoe we de buitenkant extra cachet kunnen geven en in de zomervakantie gaan we de zalen schilderen. Om het gebruik nog intensiever te krijgen zijn we dringend op zoek naar bestuursleden die mee willen denken en organiseren om nieuwe ideeën uit te werken. Heb je interesse en begrijp je dat een levendige buurt en een goed draaiend wijkcentrum niet vanzelf tot stand komen, meld je dan aan: info@debantuin.nl.

preuf 't Ven 2019

PREUF 'T VEN 2019.

Preuf ’t Ven 2019 zal plaatsvinden op zondag 7 juli in de Boomgaard aan de Genrayweg 44 tussen 11 en 17 uur. Tussen de ongeveer 15 deelnemers zit voor elk wat wils. Van lekkernijen proeven tot kunstenaars, van yoga tot moestuinieren. Ook zal er voor kinderen wat te doen zijn.
Volg en deel ons op Facebook: https://www.facebook.com/preuftven

KBO NIEUWSKBO NIEUWS.

De ouderenvereniging brengt 26 juni een bezoek aan kasteel De Keverberg in Kessel. Het kasteel is in 2015 in een nieuw jasje gestoken en is het met haar ligging aan de Maas een unieke locatie voor allerlei activiteiten.  De kosten voor deelnemers bedragen 11 euro pp. Hierbij is het vervoer, een rondleiding en koffie met vlaai inbegrepen. De plaatsen zijn beperkt. Mensen die mee willen kunnen zich aanmelden bij Phil van de Laar via tel. 077-3513220 of via email phillaar@ziggo.nl.  

KERKBIJDRAGEACTIE 2019

In de afgelopen weken is er huis aan huis bij de bewoners van ’t Ven een folder bezorgd over de jaarlijkse kerkbijdrage actie. Overal gaan er kerken dicht. Als u wilt dat de kerk in ’t Ven blijft bestaan, doe dan mee en geef voor uw kerk. Door uw financiële bijdrage steunt u de kerk en kunnen wij doorgaan met dat waar de kerk voor staat: samen gemeenschapsopbouw zijn en het vieren van lief en leed. Met dank voor uw bijdrage, groot of klein.

VAKANTIE IN DE BANTUIN.

Tijdens de periode van 6 juli t/m 18 augustus  is de Bantuin gesloten.
De eerste 3 weken van de vakantie is er nog wel  de “open inloop” van het Huis van de Wijk.
Wij wensen iedereen een mooie vakantie.
 

GOLF AAN DE POSTWEG

Om maar met de deur in huis te vallen. Heb jij het goede voornemen om meer te gaan bewegen? Voila , dan is golf toch een mooie optie. De golfsport moet mogelijk zijn voor iedereen. Wil je eens proeven aan de golfsport? Neem dan contact op met Jos Vierkotten telefoon  06-40006680 of email j.vierkotten@ziggo.nl  Meer informatie? Kijk eens op www.venlonoordoost.nl

19 JUNI VANAF 19:00 UUR TOT 21:30 UUR BUURTCAFE IN DE BANTUIN

De gemeente gaat de komende weken de wijken in om met bewoners te praten over concrete verbeterpunten in de wijk, zoals parkeerproblemen, zwerfafval, hangjongeren of groenonderhoud. Op 19 juni is `t Ven aan de beurt.
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat wethouder Sjors Peeters bij zoveel mogelijk buurtcafés aanwezig is en dat daarnaast de wijkwethouder van het betreffende stadsdeel meekomt. Concreet moeten de avonden zogenaamde samenlevingsagenda’s opleveren.
Iedereen is welkom en van te voren aanmelden is niet nodig.

HOERA FCV KAMPIOEN EN PROMOTIE .

HOERA FCV KAMPIOEN EN PROMOTIE.
De wedstrijd FCV-Venlo tegen GFC uit Grubbenvorst op 5 mei had niet meer de gehoopte spanning. Door een nederlaag van GFC in week ervoor was het Vense kampioenschap al een feit. Het feest was er niet minder om. De meer dan terechte kampioen permitteerde zich zelfs een nederlaag om vervolgens in uiterst feestelijke sfeer op de platte kar door de Vense straten te trekken.

Proficiat FCV en heel veel succes 
in de 3e Klasse komend seizoen !


BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW AAN DE STRAELSEWEG.

Bijgaande posters  zijn te zien aan de Straelseweg ter hoogte van de Nazarethstraat. Navraag bij makelaar Sannen, (die de poster inmiddels heeft verwijderd) leert ons dat het de bedoeling is hier een bedrijfsverzamelgebouw  te plaatsen voor verkoop en verhuur van kleine ruimtes, bijvoorbeeld voor ZZP-ers.  Om dit pand te bereiken zal er een oprit vanuit de Straelseweg  naar het pand worden aangelegd. Dit wordt geen doorgaande weg maar uitsluitend een pad voor de bereikbaarheid.  De bouw zal waarschijnlijk eind 2019 starten en de bedoeling is het in de loop van 2020 in gebruik te nemen. Inmiddels wordt op de bouw hiervan al gereageerd zoals u ziet op onderstaande banners.

Bron: Makelaarskantoor Sannen tel.0773827788.
BEDRIJFSVERZAMELGEBOUW AAN DE STRAELSEWEG

HUISKENSSTRAAT WEER MET FLORIADE LOOK 

HUISKENSSTRAAT WEER MET FLORIADE LOOKVoor de 8e keer hangen er weer bloembakken in de Huiskensstraat. Wat begon als een idee om in 2012 de straat een "Floriade-look" te geven, is nu een jaarlijks terugkerende verfraaiing van de straat geworden en wordt gerealiseerd door crowdfunding. Na de IJsheiligen worden de bakken opgehangen en daarna tot november van water voorzien door een grote groep buurtbewoners. Het thema "voor de straat - door de straat" zien we ook terug in het jaarlijks druk bezochte straatfeest, waaraan velen hun steentje bijdragen om dit te laten slagen. 

De Huiskensstraat: een actieve bloembakstraat!


naar boven