Huis van de Wijk
 

NIEUWSBRIEF JUNI 2018

Met de Nieuwsbrief willen wij U regelmatig op de hoogte houden over de activiteiten en mogelijkheden tot informatie en advies binnen onze gemeenschap ’t Ven.  Heeft u een berichtje of wilt u wat vermelden in de volgende Nieuwsbrief van september, dan kunt u dit vůůr 26 augustus 2018 via bovenstaand e-mail adres doorgeven. Zie ook de website van ons Gemeenschapshuis: www.debantuin.nl

OPEN INLOOP

In “De Bantuin” zijn buurtbewoners, vrijwilligers, verenigingen en professionals uit ’t Ven welkom voor een gezellig praatje of informatie in het algemeen. Elke dinsdag ochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur , Pastoor Kierkelsplein 20. De koffie staat klaar!!!! Er is reeds een vaste groep van ongeveer 25 dames en heren, die iedere dinsdagmorgen onder het genot van een kopje koffie gezellig bij elkaar komt. U betaalt voor het eerste kopje koffie of thee  € 1,--. Daarna is de koffie of thee gratis.
 

VAKANTIE

De Bantuin is gesloten van 26 juli t/m 19 augustus. Er is dan ook geen Open Inloop. Vanaf dinsdag 21 augustus staat de koffie weer klaar.

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD

Het Huis van de Wijk is op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers die een steentje willen bij dragen voor onze Gemeenschap. De Kerngroep en de gastdames op dinsdagmorgen kunnen nog wat ondersteuning gebruiken. Verder kunnen we nog vrijwilligers gebruiken voor het mede organiseren
van activiteiten zoals fietstochten en jeu de boules middagen.

Interesse: stuur dan een mail naar Hvdw.hetven@gmail.com . We horen graag van jullie.
 

INFORMATIE EN ADVIES

Voor informatie en advies kunt u terecht bij het Huis van de Wijk in de Witte Kerk, Agnes Huynstraat 3, in Venlo Noord.
Het I en A is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Telefonisch te bereiken op telnr. 3030620.
Zie ook de website: www.samenzijnwijvenlo.nl

BUURTBUS

Alle bewoners van onze wijk kunnen gebruik maken van de Buurtbus. Het telefoonnummer van de buurtbus Venlo Noord is: 06 829 702 50.
Een folder met gegevens is verkrijgbaar in ons Gemeenschapshuis de Banuin op dinsdagmorgen tijdens de Open Inloop.

VENSE KERMIS

Van 23 t/m 25 juni is het weer zover: Vense Kermis, klein maar fijn en super gezellig in het hartje van 't Ven. Met op maandagavond de bekendmaking door de Moeraskwaakers van het Motto voor de Vense Vastelaovend 2019.

16 MAART 2018 PAASONTBIJT

Evenals in 2017 was er ook dit jaar weer een geslaagd paasontbijt in De Bantuin.
Dit jaar koos de organisatie voor een buffetvorm, omdat vorig jaar zoveel was overgebleven. Een aantal ingrediŽnten stonden ook op tafel klaar, zoals jus d`orange, jam en boter bijvoorbeeld. Voor de ouderen die slecht ter been waren assisteerden een aantal leerlingen van de Gemmaschool. Mensen hoefden maar te vragen en het eten werd voor hen gehaald. Het Huis van de Wijk had gezorgd voor gezellige tafelversiering in de vorm van felgekleurde papieren bloemen en gezellige paashaasjes. Het was weer een gezellige bedoening, dus gaan we volgend jaar op herhaling. U hoort tijdig de datum via deze nieuwsbrief.

23 MEI 2018 VERWENMIDDAG VOOR OUDEREN

Op woensdag 23 mei jl. werd er een verwenmiddag georganiseerd door het Huis van de Wijk, de Bantuin en de MichaŽlkerk voor alle ouderen, eenzamen en gehandicapten in ’t Ven. Het was een zeer geslaagde middag met muzikale ondersteuning van “de Vrolijke Notenkrakers”, die de mensen goed lieten meedoen met zingen en dansen. De middag werd afgesloten met een heerlijke koffietafel. Dit alles voor een bedrag van 5 euro inclusief koffie, vlaai en enkele consumpties.
Volgend jaar in mei wordt deze middag weer georganiseerd. Wij willen alle ouderen oproepen om volgend jaar mee te doen. Het is gewoon gezellig en fijn om je een middag te laten verwennen. Heeft u dit jaar geen uitnodiging ontvangen, laat het ons weten dan zetten wij uw naam op de lijst voor de volgende keer. Tel. 06-14506195 of via e-mail: h.michaelkerk@hetnet.nl

NIEUW ADMINISTRATIESYSTEEM KERKEN

Onlangs heeft u van de parochie een brief ontvangen over de nieuwe Wet op de Privacy en het overstappen van alle kerken op een nieuwe ledenadministratie.

Op de achterzijde van deze brief vragen wij u om uw gegevens in te vullen en in te leveren in de brievenbus van de kerk (Pastoor Kierkelsplein 18) of het formulier inscannen en mailen naar h.michaelkerk@hetnet.nl.

Wij hopen op uw aller medewerking zodat we u op de hoogte kunnen houden van speciale activiteiten en dat kerk en parochianen van elkaar op de hoogte blijven. Bij voorbaat dank.

AED VOOR NOODGEVALLEN GEPLAATST HUISKENSSTRAAT 50

Graag willen we mededelen dat wij in overleg met Hart voor Venlo een AED hebben gekocht en beschikbaar hebben gesteld voor het netwerk HarstslagNU. Dit betekent dat voor de wijk een AED voor noodgevallen beschikbaar is binnen de door het netwerk gestelde afstanden. Wij hopen hiermee een bijdrage te leveren aan het welzijn van ’t Ven en de werknemers op de Veegtes. 

Namens Pure Ingredients, Huiskensstraat 50

Wil Janssen

GIPMANS PLANTEN KWAAKERRUN

Op 22 en 23 september zal ’t Ven weer volop in het teken staan van de Kwaakerrun. Op zaterdag kunnen 750 deelnemers een smaakvolle wandeling maken door onze mooie omgeving. En op zondag 23 september zal het wat sneller gaan, want dan verschijnen de hardlopers aan de start voor de 5 of 10 km of de diverse jeugdlopen. Interesse om zelf deel te nemen of ons te helpen als vrijwilliger, kijk dan op onze site: www.kwaakerrun.nl

DATUMS OM TE ONTHOUDEN

11 t/m 14 oktober: Jubileumfeest vv. de Moeraskwaakers. Met o.a. Sponsoravond, seniorenmiddag, jeugdmiddag/avond, feestavond en receptie.

 
 
 
naar boven