Huis van de Wijk
 
Jaargang 2  - nr 3 juli 2017 email: Hvdw.hetven@gmail.com

NIEUWSBRIEF

Met de Nieuwsbrief willen wij U regelmatig op de hoogte houden over de activiteiten en mogelijkheden tot informatie en advies binnen onze gemeenschap ’t Ven.  Heeft u een berichtje of wilt u wat vermelden in de volgende nieuwsbrief, dan kunt u dit vr 26 augustus 2017 via bovenstaand e-mail adres doorgeven.
balk

OPEN INLOOP

In “De Bantuin” zijn buurtbewoners, vrijwilligers, verenigingen en professionals uit ’t Ven welkom voor een gezellig praatje of informatie in het algemeen. Elke dinsdag ochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur , Pastoor Kierkelsplein 20. De koffie staat klaar!!!!  

Er is reeds een vaste groep van ongeveer 25 dames en heren, die iedere dinsdagmorgen onder het genot
van een kopje koffie gezellig bij elkaar komt. Ook wordt er regelmatig geknutseld. In alle Huizen van de Wijk betaalt men voor het eerste kopje koffie of thee € 1,‐‐. Daarna is de koffie of thee gratis. Ook in de Bantuin zal dit gehandhaafd worden.

Wegens vakantie is er geen Open Inloop van 8, 15 en 22 augustus. Vanaf 29 augustus staat de koffie weer klaar!
balk

BOEKENUITLEEN IN DE BANTUIN

Beste Ven bewoners.
Wij hebben in de Bantuin een kleine bibliotheek met boeken, die u kunt lenen.
Wij zijn op de dinsdagmorgen tijdens de “Open Inloop” geopend.
balk

INFORMATIE EN ADVIES

Voor informatie en advies kunt u terecht bij het Huis van de Wijk in de Witte Kerk, Agnes Huynstraat 3, in Venlo Noord.
Het I en A is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Telefonisch te bereiken op telnr. 3030620.
Zie ook de website: www.samenzijnwijvenlo.nl 
balk

WANDELEN

Iedere donderdagmorgen kan er gewandeld worden. Gestart wordt om 09.30 uur bij Gemeenschapshuis de Bantuin. Iedereen is welkom. Voor informatie kunt u contact opnemen met Marijke Baatz, telnr. 3516793.
 balk

TERUGBLIK VERWENMIDDAG OUDEREN  

Op 24 mei jl. werd er een verwenmiddag georganiseerd voor alle ouderen en kwetsbaren in de parochie door de Michalkerk, Het Huis van de Wijk en De Bantuin. De gasten werden verwend met koffie en vlaai, een optreden van Shantikoor “De Maashave” en aansluitend een Limburgse koffietafel met balkenbrij. De mensen hebben genoten van de gezelligheid onder elkaar en van de muziek. Er werd zelfs gedanst.  

Was u er niet bij deze middag? Dan heeft u wat gemist! Volgend jaar krijgt u een nieuwe kans want dan wordt er weer zo'n middag georganiseerd. Houdt u vooral de Nieuwsbrieven in de gaten. 
 
terugblik verwendag ouderenterugblik verwendag ouderenterugblik verwendag ouderenterugblik verwendag ouderen
 balk

18 OKTOBER LEZING SEF DERKX IN GEMEENSCHAPSHUIS DE BANTUIN 

18 oktober lezing Sef Derkx in Gemeenschapshuis de BantuinOp woensdagmiddag 18 oktober om 14,30 uur houdt Sef Derkx in de Bantuin een lezing over het brugplan en de opbouw van Venlo na de tweede wereldoorlog, met speciale aandacht voor `t Ven.

Door de verwoestende bombardementen in het najaar van 1944 en het granaatvuur in de maanden erna toen de Maas frontlinie was, waren veel inwoners dakloos geworden. Prioriteit n in de zomer van 1945 was het zo snel mogelijk bouwen van noodwoningen. Die verrezen op vele plekken, bleven staan tot in de jaren zestig en zijn karakteristiek geworden voor Venlo. Het Brugplan was een ambitieus stedenbouwkundige plan. Hoe uit de Puinstad een wederopbouwstad verrees, is het kernthema van deze lezing.
 
 
balk

NIEUWS VAN DE H. MICHAELKERK

De Michaelkerk met haar warme uitstraling is heel geschikt voor niet-kerkelijke vieringen. De kerk kunt u huren voor bijvoorbeeld een avondwake, een uitvaart zonder priester die de familie helemaal zelf wil verzorgen of een dankviering helemaal in eigen sfeer. Het altaar kan verplaatst worden, zodat de ruimte naar eigen wens kan worden ingericht. Faciliteiten voor o.a. een powerpoint presentatie zijn ook aanwezig.
Vraag een folder aan of informeer naar de mogelijkheden! Tel. 06-14506195 of h.michaelkerk@hetnet.nl.
balk

DATUMS OM TE ONTHOUDEN

Preuf ut Ven:
Op zondag 16 juli van 11-17 uur laten enthousiaste buurtbewoners weer aan u zien n proeven waar ze mee bezig zijn... onder het motto “Preuf ut Ven”. In de boomgaard tegenover Hof Genraay in Venlo.
Zaterdag 23 september: Wandeltocht door het 't Ven
Zondag 24 september: Gipmans Planten Kwaakerrun

 
 
 
naar boven