Huis van de Wijk
 
Jaargang 2  - nr 1 februari 2017 email: Hvdw.hetven@gmail.com

NIEUWSBRIEF

Met de Nieuwsbrief willen wij U regelmatig op de hoogte houden over de activiteiten en mogelijkheden tot informatie en advies binnen onze gemeenschap ’t Ven.  Heeft u een berichtje of wilt u wat vermelden in de volgende nieuwsbrief, dan kunt u dit vr 26 maart via bovenstaand e-mail adres doorgeven.
balk

OPEN INLOOP

In “De Bantuin” zijn buurtbewoners, vrijwilligers, verenigingen en professionals uit ’t Ven welkom voor een gezellig praatje of informatie in het algemeen. Elke dinsdag ochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur , Pastoor Kierkelsplein 20. De koffie staat klaar!!!!  Er is reeds een vaste groep heren, die iedere dinsdagmorgen onder het genot van een kopje koffie gezellig bij elkaar komt. Nu de dames nog!!!!!!!

In alle Huizen van de Wijk betaalt men voor het eerste kopje koffie of thee € 1,‐‐. Daarna is de koffie of thee gratis.
Ook in de Bantuin zal dit gehandhaafd worden.

Voor de dinsdagmorgen zijn we nog op zoek naar gastdames. Je bent dan een keer in de maand op dinsdagmorgen aanwezig in de Bantuin. Mieke van Rijn, tel. 3513220, geeft graag informatie. Ook kun je even binnenlopen tijdens de Inloop op dinsdagmorgen.
 

balk

INFORMATIE EN ADVIES

Voor informatie en advies kunt u terecht bij het Huis van de Wijk in de Witte Kerk, Agnes Huynstraat 3, in Venlo Noord.
Het I en A is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur. Telefonisch te bereiken op telnr. 3030620.

Ook op de site van de gemeente Venlo: www.samenzijnwijvenlo.nl kunt u nog terecht voor informatie en advies.
balk

BOEKENUITLEEN IN DE BANTUIN

Beste Ven bewoners.  Wij hebben in de Bantuin een kleine bibliotheek met boeken, die u kunt lenen. Over een tijdje willen de leden van de boekenbeurs ons helpen de boeken te rangschikken in: Nederlandse Romans, Jeugdboeken, Ontspanningsliteratuur, Hobby enz. 

Wij zijn om te beginnen op dinsdagmorgen tijdens de “Open Inloop” geopend.  

balk

KERSTATTENTIE GEMMASCHOOL

kerstattentie gemmeschool

Op maandag 19 en dinsdag 20 december zijn de contactpersonen met kinderen van groep 6, 7 en 8 van de Gemmaschool op pad gegaan om de "ouderen in 't Ven' wat lekkers te bezorgen voor de kerst. Er was door alle kinderen hard gewerkt aan 75 kerstkaarten met leuke kerstwensen, tekeningen en veel glitter. Zowel de mensen nog woonachtig in 't Ven als de Vense mensen in de verzorgingshuizen kregen een bezoekje. De chocolade werd goed ontvangen en we hopen dat iedereen er lekker van gesmuld heeft. Wij bedanken Truus Hendrickx, Leonie Nijholt, Phil van de Laar, pastoor Kunnen en de contactpersonen van de parochie voor hun inzet. Zo kan een kleine wijk groot zijn.
Namens de Ouderraad van de Gemmaschool: Kirsten Theelen en Bianca Tatton.

balk

JEUGD

Op vrijdag 17 februari en vrijdag 18 maart zal er weer een jeugddisco plaatsvinden in de Bantuin.                
De minidisco is van 18.00 uur tot 19.00 uur. De jeugddisco van 19.30 uur tot 21.00 uur.                                        
Kijk op ook het informatiebord in de Gemmaschool.
 

balk

LEES – EN SCHRIJFGROEP  

Met een aantal enthousiaste dames en heer zijn we gestart met een lees- en schrijfgroepje. Wie interesse heeft om ook deel te nemen, kan contact op nemen met Ingrid Wolters tel. 3517921.

balk

OUD PAPIER

Op zaterdag 24 februari zal er in verband met Vastelaovend geen oud papier opgehaald worden. Dit is verzet naar zaterdag 4 maart!
balk

VASTELAOVESVIERING MET DE MOERASKWAAKERS 

Op zaterdag 18 februari om 18.30 uur. Thema van de viering is: "Weej zien d'r beej".
Het nieuwe trio alsmede de jeugdprins- en prinses met hun adjudanten zijn aanwezig en zullen zich aan u voorstellen.

 
 
 
naar boven