Huis van de Wijk
 

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2018

Met de Nieuwsbrief willen wij U regelmatig op de hoogte houden over de activiteiten en mogelijkheden tot informatie en advies binnen onze gemeenschap ’t Ven. Heeft u een berichtje of wilt u wat vermelden in de volgende Nieuwsbrief van februari 2019, dan kunt u dit
vůůr 21 januari 2019
via bovenstaand e-mail adres doorgeven. Zie ook de website van ons Gemeenschapshuis: www.debantuin.nl

UITNODIGING ADVENT/KERSTVIERING VOOR ALLE OUDEREN

De Ouderenvereniging en de Liturgiecommissie van Albertushof organiseren 19 december weer een advent- en kerstviering voor alle ouderen uit `t Ven. Om half drie begint de viering met een mooie advent dienst in de kapel van Albertushof. Aansluitend kunt u bij De Hoeve deelnemen aan een sfeervolle middag, die wordt opgeluisterd door het koor Symbiose onder leiding van Josť Bartels. Josť is op het conservatorium in Tilburg opgeleid tot Docent Muziek Klarinet en Ensembleleiding. In 2016 heeft ze het certificaat Koordirectie behaald en in 2018 ronde ze in Maastricht de studie  Docent Muziek met specialisatie Orthopedagogische Muziekbeoefening af. Rond 17:00 uur gaan we aan tafel voor een heerlijk kerstdiner. Laat u dus verrassen. De avond zal rond 19:00 uur zijn afgelopen. 
Alle ouderen uit `t Ven zijn van harte welkom. 
Voor leden zijn de kosten € 25,00 pp en voor niet leden € 30,00. 
Wilt u ook genieten van een sfeervolle middag, geef u dan op dinsdag 11 december op bij Truus Bartels, MichaŽlstraat 22. U kunt dan gelijk het verschuldigde bedrag voldoen.
advent/kerstviering

 

VRIJWILLIGER ALGEMENE COMPUTERKENNIS 

vrijwilliger algemene computerkennisWij zijn tevreden.
De oproep in onze nieuwsbrief van september voor bovenstaande functie heeft 3 vrijwilligers opgeleverd. 
Met plezier helpen zij iedereen aan huis met computerproblemen.  
Hebt u interesse, bel dan even met Ton Hermans (0653822121) dan kan dit geregeld worden.

6 FEBRUARI 2019 LEZING SEF DERKX 

Op woensdagmiddag 6 februari 2019 houdt Sef Derkx een lezing in de Bantuin. Het gaat over “De Tweede Wereldoorlog, een breuklijn in de twintigste eeuw”. Alle Venbewoners die hierin geÔnteresseerd zijn, zijn die middag tegen een kleine vergoeding van harte welkom. De lezing bestaat uit drie onderdelen a: De jaren dertig, b: Bommen op Venlo en Blerick, c: Frontstad Venlo.
Aanmelden kan bij Phil van de Laar via tel. 3513220 of via phillaar@ziggo.nl

12 APRIL 2019 PAASONTBIJT VOOR ALLE 55 PLUSSERS UIT ‘T VEN 

Op vrijdagmorgen 12 april is er weer een gezellig paasontbijt in De Bantuin voor alle 55 plussers uit `t Ven.
Ook de begeleiders van mensen die niet zelf kunnen komen zijn van harte welkom. Reserveer dus alvast deze datum.
In de nieuwsbrief van maart kunt u lezen hoe u aan het ontbijt kunt deelnemen.  

JEU DE BOULES VOOR DAMES 

Jeu de boules voor dames
Marian van Landschoot zoekt dames die samen een middag met haar willen Jeu de Boulen. Op het veldje aan het einde van de Nazarethstraat staat een prachtige baan ter beschikking.  Hebt u interesse, neem dan contact op met Marian via telefoonnummer 0624526728.
 

DE BANTUIN ZOEKT VRIJWILLIGERS

De Bantuin heeft ambitieuze plannen om als gemeenschapshuis de functie van ontmoetingsplek voor alle bewoners in  `t Ven te realiseren, dus voor jong en oud en alles wat daar tussenin valt. Ook willen zij graag samenwerken met bestaande organisaties. Op 1 november was er een bijeenkomst met de klankbordgroep en zijn er veel voorstellen en ideeŽn besproken. Maar voor de uitwerking van deze voorstellen en ideeŽn zijn veel vrijwilligers nodig. Daarom zijn zij op zoek naar mensen die willen ondersteunen. Als organisator van activiteiten, als toezichthouder of voor klussen.  Vrijwilligers worden gezien als onbetaalde professionals, dus scholing, onkostenregelingen en werkomstandigheden zullen tip top in orde zijn. Interesse? Geef het door via info@debantuin.nl of bel 077-3515413. 
 

ORANJE FONDS en VSB FONDS DONEREN VOOR VERBETERING VAN DE BANTUIN

oranje fonds en vsb fonds doneren voor verbetering van de BantuinGemeenschapshuis De Bantuin heeft voor de verbetering van het gemeenschapshuis een toezegging gekregen van het Oranje fonds en het VSB fonds. De bijdragen zullen worden aangewend voor het verlagen van het energieverbruik door de plaatsing van zonnepanelen en een warmtepomp. Verder zal de bijdrage onder meer worden gebruikt ter vervanging en uitbreiding van het meubilair, vervanging en uitbreiding van de keuken, vervanging schuifwand, nieuwe geluidsapparatuur en schilderwerk. Ook zal een spellen box voor kinderen worden aangeschaft.  De zonnepanelen van zowel de Bantuin als de MichaŽlkerk zijn waarschijnlijk al geplaatst als deze nieuwsbrief bij u op de gangmat valt. De planning is dat dit op 19 en 20 november gebeurt.  Het gebouw zal hiermee een aantrekkelijkere uitstraling krijgen, wat weer ten goede komt aan de exploitatie. 

DIENSTEN H.MICHAňLKERK IN DE MAAND DECEMBER O.A.:

08 december19.00 u. 2e Advent viering m.m.v. Vocal Ensemble Leudaldiensten H. MichaŽlkerk
13 december19.45 u. Kerstconcert Vocalgroup Joy
15 december19.00 u. H. Vormsel en 3e Advent viering m.m.v. Anima
24 december17.30 u. Kindvriendelijke kerstviering
24 december21.00 u. Kerstnachtmis m.m.v. Dameskoor Animo
25 december09.45 u. Hoogfeest van Kerstmis
                      
 

EETPUNT `T VEN

Voelt u zich eenzaam? Geen zin om te koken of alleen te eten? 
Voor een klein bedrag kunt u met medebewoners elke 2e woensdag van de maand gezellig genieten van een culinair 3gangendiner. 
Interesse? Neem contact op met de Bantuin via tel. 3515413 of via e-mail info@debantuin.nl.

GASTDAMES GEZOCHT VOOR DE OPEN INLOOP EN DE BOEKEN UITLEEN

De open inloop en de boeken uitleen op dinsdagmorgen  wordt steeds vaker bezocht. Daarom zoeken de gastdames vrijwilligers die een handje mee willen helpen. Hebt u op dinsdagmorgen niets te doen en wilt u wel iets voor onze gemeenschap betekenen, neem dan contact op
met Janny Den Otter, tel. 3549937 of via e-mail jannyvdwelle@gmail.com. U kunt dan een afspraak maken om op een dinsdag te komen kijken of dit vrijwilligerswerk u aanspreekt. Vanaf 09:30 uur staat de koffie staat klaar.

WANDELEN

Iedere donderdagochtend start om 09:00 uur een gezelschap wandelaars bij De Bantuin. Iedereen is welkom. 
Neem voor meer informatie contact op met Marijke Baatz, tel. 3516793.

 
 
 
naar boven