Huis van de Wijk
 
Jaargang 2  - nr 5 december 2017 email: Hvdw.hetven@gmail.com

NIEUWSBRIEF

Met de Nieuwsbrief willen wij U regelmatig op de hoogte houden over de activiteiten en mogelijkheden tot informatie en advies binnen onze gemeenschap ’t Ven.  Heeft u een berichtje of wilt u wat vermelden in de volgende nieuwsbrief van maart, dan kunt u dit vůůr 26 februari 2018 via bovenstaand e-mail adres doorgeven. Zie ook de website van ons Gemeenschapshuis: www.debantuin.nl
balk

UITNODIGING KERSTVIERING

uitnodiging kerstvieringKerstmis komt maar ťťn keer per jaar!
Wees blij er vier het met elkaar.

De ouderenvereniging en de Liturgiecommissie van Albertushof organiseren 20 december een advent- en kerstviering voor alle ouderen uit `t Ven. Om half drie begint de viering met een mooie dienst in de kapel bij de zusters van Albertushof. Aansluitend vertrekken we met het hele gezelschap naar Galerie De Hoeve, waar we worden ontvangen met koffie, thee en kerstlekkernijen. De organisatie heeft voor een sfeervolle invulling van de middag gezorgd. Na een heerlijk kerstdiner sluiten we rond 19.00 de bijeenkomst af door gezamenlijk het lied “Nu zijt wellekome“ te zingen. Alle ouderen uit `t Ven zijn van harte welkom. Natuurlijk zijn er wel kosten aan verbonden. Leden van de ouderenvereniging betalen € 27,50 pp, maar ook als u geen lid bent mag u gerust deelnemen aan deze sfeervolle middag. De kosten bedragen in dat geval € 32,50 per deelnemer.
Wilt u ook in kerststemming komen en genieten van een sfeervolle middag? U kunt zich op 12 december hiervoor opgeven bij mevrouw Truus Bartels (MichaŽlstraat 22) en gelijk het verschuldigde bedrag voldoen.
Wilt u eerst meer info? Bel of mail dan naar Phil van de Laar (tel. 077-3513220 of 06-51810514; e-mail phillaar@ziggo.nl
balk

11e KERSTCONCERT VOCAL GROUP JOY

Op donderdag 14 december verzorgt Vocal Group Joy haar 11e kerstconcert.
Het concert vindt plaats in de MichaŽlkerk, Pastoor Kierkelsplein 18, te Venlo. AANVANG: 19.45u.
Met dit concert sluit Vocal Group Joy haar 10 jarig jubileumjaar af. Het koor staat o.l.v. Gerda Hendrikx en wordt aan de piano begeleid door Ludmila Seroo-Ferroni. Speciale gast is trompettist Jacq Sanders. De toegang is gratis.
balk

VRIJWILLIGERS GEVRAAGD

Hou je van koken en wil je iets bijdragen om een oudere een gezellige middag te bezorgen? Dan zijn wij op zoek naar jou!! De Bantuin is op zoek naar uitbreiding voor het huidige team van enthousiaste vrijwilligers. Je gaat twee keer per jaar een maaltijd verzorgen voor de ouderen. Dit doe je in een team van twee of drie personen.
Dus, ben of ken je iemand, die het leuk vindt om samen met anderen te koken en daarmee ouderen een gezellige middag te bezorgen? Meld je dan aan!! info@debantuin.nl
balk

17 JANUARI 2018 LEZING OVER DE VENLOSE VASTELAOVEND

De Vastelaovend in Venlo is het mooiste en oudste feest van de stad. Deze traditie is springlevend en vormt een voortreffelijk sociaal bindweefsel. Venlo neemt als vastelaovesmetropool een bijzondere plaats in. De oudste nog bestaande vastelaovesvereniging van Nederland zetelt er: Jocus opgericht in 1842.
Op woensdagmiddag 17 januari 2018 komt de heer Sef Derkx naar De Bantuin om hierover ter vertellen. De lezing begint om 14:00 uur en wordt gecombineerd met de Venlose Vastelaovend op Vinyl, het muzikale goud in de originele uitvoering, dus op 45 en 33 toeren.
Tot slot van het samenzijn wordt met de GroeŽte Venlose Vastelaovesleedjes Kwis de kennis over het cultuurhistorisch erfgoed van de aanwezigen getest. Kom meegenieten van deze gezellige middag en geef u i.v.m. de organisatie vůůr 16 januari op bij Truus Bartels (tel. 077-3510421), bij Phil van de Laar: phillaar@ziggo.nl of bij De Bantuin: info@debantuin.nl
Entree € 7,50 per persoon, te voldoen bij binnenkomst. 
 balk

OPEN INLOOP

In “De Bantuin” zijn buurtbewoners, vrijwilligers, verenigingen en professionals uit ’t Ven welkom voor een gezellig praatje of informatie in het algemeen. Elke dinsdag ochtend van 9.30 uur tot 12.00 uur , Pastoor Kierkelsplein 20. De koffie staat klaar!!!! Er is reeds een vaste groep van ongeveer 25 dames en heren, die iedere dinsdagmorgen onder het genot van een kopje koffie gezellig bij elkaar komt. U betaalt voor het eerste kopje koffie of thee  € 1,--. Daarna is de koffie of thee gratis.

Voor diegenen die graag actief bezig willen zijn: Elke 3e dinsdag van de maand wordt er geknutseld.

 Vanwege de Kerstvakantie is de Bantuin gesloten van 25 december t/m 7 januari. 
balk

BOEKENUITLEEN IN DE BANTUIN

Wij hebben in de Bantuin een kleine bibliotheek met boeken, die u kunt lenen. Er is keuze uit Nederlandse Literatuur, Romans, Jeugdboeken, Hobby enz. U kunt de boeken zelf uitkiezen: dus maak er gebruik van, het kost u niets.
Wij zijn op de dinsdagmorgen tijdens de “Open Inloop” geopend.
balk

KERST/WENS BOOM

Bij ons Gemeenschapshuis en de MichaŽlkerk staat, zoals ieder jaar weer, een grote Kerstboom.
Alle Venbewoners, oud en jong, kunnen een Wenskaart of een eigen Knutselwerk in de boom hangen.
balk

SCHRIJVERSGROEP

De schrijversgroep is terug in de Bantuin! De groep bestaat uit ongeveer 10 dames, die over een onderwerp een verhaal schrijven.
De volgende bijeenkomst is 18 januari 2018 in de Bantuin om 14.00 uur. Je mag ook komen luisteren!
balk

 
 
 
naar boven