Huis van de Wijk
 

NIEUWSBRIEF APRIL 2019

Met de nieuwsbrief houden wij U regelmatig op de hoogte over de activiteiten en mogelijkheden in ít Ven.  Heeft u een berichtje of wilt u wat vermelden in de nieuwsbrief van juni 2019, dan kunt u dit vůůr: 20 mei a.s. via  Hvdw.hetven@gmail.com doorgeven.

DE BANTUIN DUURZAAM EN GEPIMPT

nieuwsbrief april 2019 afbeelding 1Er wordt  in de Bantuin hard gewerkt om hem flink op te knappen en aan te passen aan de eisen van deze tijd. Er zijn al zonnepanelen geplaatst en een spellenbox gemaakt, voorzien van een kindvriendelijke inhoud. Ook is al gestart met het vernieuwen van de wanden en vloeren in de hal en de foyer. Dit ter voorbereiding op een kleurig, knus en herkenbaar geheel. Als schilder en interieurbouwer in september hun werk voltooid hebben staat er een Gemeenschapshuis dat klinkt als een klok. Gedurende deze tijd zal ook de keuken grondig verbouwd en verbeterd worden en er zijn plannen voor de plaatsing van een warmtepomp.  Het doel is om een nieuwe start te maken naar meer activiteiten voor jong en oud, voor het hele gezin, naast de huidige gebruikers en een groeiend aantal incidentele huurders. Dit beleid wordt financieel ruimhartig ondersteund door de Gemeente Venlo, Provincie Limburg en diverse fondsen.

nieuwsbrief april 2019 afbeelding 3NIEUW: KAARTMIDDAG IN DE BANTUIN

Vanaf april is Ben Nijholt voornemens om wekelijks op de dinsdag een kaartmiddag te organiseren van 14.00-17.00 uur. Liefhebbers van rikken, jokeren of andere kaartspellen kunnen zich melden bij Ben, telefoon 077-3543726 of via email bennijholt@home.nl. Er zijn inmiddels 13 aanmeldingen dus het wordt best gezellig

PAASSTUKJES VOOR ONZE OUDEREN

Op Goede Vrijdag en Paaszaterdag worden paasstukjes rondgebracht bij de ouderen in de wijk die gemaakt zijn door leerlingen van Basisschool het Sterrenpad. De kinderen hebben vreselijk hun best gedaan om er iets moois van te maken. 

nieuwsbrief april afbeelding 3

Silhouet is drŲk bezig met de veurbereidinge veur ít niťje stŲk Únder regie van Mariet Tans. De veurstellinge van "Pak de kÚffer maar waer oťt schat" zulle plaatsvinde op 19, 20, 23, 26,27 en 30 april en 3 en 4 mei 2019 in gemeinschapshoťs De Bantuin, aanvang 20.00 uur. De kaartverkaup (via de website van Silhouet) start op 22 maart. Leeje en donateurs kinne al bestelle met eur code. 

1 MEI GEZELLIGE MIDDAG BIJ DE HOEVE VOOR ALLE OUDEREN

nieuwsbrief april 2019 afbeelding 4

De middag wordt georganiseerd door de oudervereniging en opgeluisterd met een optreden van de grappige groep De Golde Liesjes. De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke warme maaltijd. Hebt u interesse? Laat het weten via telefoonnummer 077-3513220. U ontvangt dan een persoonlijke uitnodiging waarin alle details worden vermeld.
 


29 MEI GEZELLIGE MIDDAG IN DE BANTUIN VOOR ALLE OUDEREN

In samenwerking met het Huis van de Wijk, De Bantuin, KBO en MichaŽlkerk wordt er op woensdag 29 mei a.s. van 14.00-18.00 uur weer een Ontmoetingsmiddag gehouden voor de ouderen en kwetsbaren  in de wijk,  maar ook voor de mensen die in verzorgingstehuizen wonen en ooit bij ít Ven gehoord hebben. Het is inmiddels een jaarlijks terugkerende traditie geworden. Een gezellige middag om elkaar te ontmoeten, te genieten en mee te zingen met de Vrolijke Notenkrakers.
We beginnen met koffie en vlaai en eindigen met een heerlijke koffietafel. Er wordt een bijdrage gevraagd van Ä 5,-- per persoon. Eind april worden de uitnodigingen verstuurd. Mocht u tegen die tijd geen uitnodiging ontvangen hebben dan kunt u zich aanmelden via email: h.michaelkerk@hetnet.nl of tel. 06-14506195. Van harte welkom op 29 mei!

DE MOERASKWAAKERS HADDE EINE SCHOEňNE VASTELAOVEND

nieuwsbrief april 2019 afbeelding 5
Gaer wille de Moeraskwaakers idderein bedanke veur dae schoeŽne vastelaovend en idderein dae dao aan beejgedrage haet. “s Jeugkwartet en eure Vors en Sirremoniemeister haet kukskes růndgebrach beej minse in Ďt Ven. Dit woort enorm gewaardeerd en leverde hertverwermende reacties op. ”s groeŽte trio haet tiedes ít aetpunt in de Bantuin meigeholpe mit oetservaere van ít lekkere diner op woensdaag 13 fibberwari. ZoeŽ doon ouk de Moeraskwaaers waat veur de gemeinschap.

Ouk det is Vastelaovend!

nieuwsbrief april 2019 afbeelding 6

BUURTBUS

Alle bewoners van onze wijk kunnen gebruik maken van de Buurtbus. Het telefoonnummer van de buurtbus Venlo Noord is:
06 829 702 50. Een folder met gegevens is verkrijgbaar tijdens de Open Inloop op dinsdagmorgen bij De Bantuin.

WANDELEN

Iedere donderdagochtend start om 09:30 uur een gezelschap wandelaars bij De Bantuin. Iedereen is welkom. 
Neem voor meer informatie contact op met Marijke Baatz, tel. 3516793.          

nieuwsbrief april 2019 afbeelding 7

PAROCHIENIEUWS H. MICHAňL-KERKMET PASEN

26/03-2+9/04 19.00-19.00 u. Stilteviering in MichaŽlkerk
8 April van 19.00 tot 20.00 u. Witte Donderdagviering in MichaŽlkerk
19 April van 15.00 tot 15.30 u. Kruisweg in MichaŽlkerk 
21 April van 09.45 tot 10.45 u. Hoogfeest van Pasen MichaŽlkerk
Wat ook handig is om te weten.
De leerlingen van het Sterrenpad doen op 12 mei hun eerste heilige communie

WIJ WENSEN ALLEN EEN VROLIJK PAASFEEST


naar boven